Barn- och Ungdomssektionen ansvarar för föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

Nedan hittar du information om våra träningstillfällen för barn och ungdomar. Har du frågor eller är intresserad av någon av grupperna? Kom ner till oss en kväll då vi tränar och prata med dansledarna eller maila sektionen på bus@folkdans.nu

Träningstider måndagar
17.30 – 18.20 – Knattelag (från 4 år)
17.30 – 18.30 – Barn- & Mellanlag (från 7 år)
18.30 – 19.00 – Mellan- & Ungdomslag (från 10 år)
19.00 – 20.00 – Ungdomslag (från 13 år)

Knattelaget (4-6 år)
I denna grupp träffas våra glada ”småttingar” varje vecka för att under en timme släppa loss med dansledarna Camilla Lindvall och Monica Nimgård. Då är det dans, sång och lek till musik som gäller, men det viktigaste är att ha roligt tillsammans.

Barn- och mellanlaget (7-12 år)
I denna grupp blir det dags att prova på de vanligaste dansstegen såsom polka, schottis och vals för att sedan sätta ihop det till hela danser, både pardanser och uppställningsdanser. Här börjar utvecklingen för att bli en god dansare och få en inblick i våra traditioner när det gäller dans och musik. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när dansledarna Ann-Katrin Norin och Alexandra Magnusson-Bajorics försöker få dem dit de vill.

Ungdomslaget (13-18 år)
Varje vecka samlas våra ungdomar i 26:an under ledning av Katarina Persson och Nathali Willman. På olika sätt används gammalt och nytt för att ta sig runt på ett dansgolv. Det experimenteras mycket men lika ofta går man tillbaka till det traditionella. Under åren har vi fått se en hel del fantastiska shower på julfester eller som härom året då gruppen vann SM i scenisk folkdans med sitt makalösa program.

För alla våra lag kan man säga att ”examen” varje år är våra uppvisningar, framförallt under sommarhalvåret.

Kontakta sektionen: bus@folkdans.nu