Vår huvuduppgift är vår dans- och musikverksamhet men även resor och besök står på denna sektions agenda. Vi samarbetar gärna med andra föreningar och under året samtränar vi med andra föreningar både från Skåne och Danmark.

Våra dansgrupper:

För tillfället ser våra grupper ut så här gällande tider och ledare, för kontaktuppgifter gå längst ner på sidan eller tryck här:

Måndagsgruppen          måndagar kl. 19.15 – 21.15 (Lotta Andersson & Rolf Pålsson)
Herrskapsdansarna       tisdagar, udda veckor, kl. 19.30 – 21.30 (Maria Cedergren)
Torsdagsgruppen           torsdagar kl. 19.00-21.15 (Marianne Halling & Madeleine Nydahl)

Alla grupper är öppna för alla medlemmar att delta i!

Du har möjlighet att dansa en dag till för att det är så roligt och ger bra motion eller du vill kanske komma igång efter ett längre eller kortare uppehåll, då är måndagsgruppen ett bra alternativ, eller så vill du kombinera folkdans och herrskapsdans för att få dansa så mycket som möjligt. Hur du kombinerar det väljer du helt själv.

Måndagsgruppen 

Här kan alla dansa! Både nybörjare och dansare som hållit på ett tag. Vi har ingen renodlad nybörjargrupp men alla nybörjare får hjälp av ledarna och även av de lite mer erfarna dansarna. Danserna baseras på våra grunder i gammaldans, vals, polka, schottis, snoa, hambo och mazurka, sedan lägger vi till lite varianter, gillesdanser och enklare folkdanser. Stegutlärning för nybörjare och en och annan repetition för övriga ingår.

Herrskapsdansarna 

Herrskapsdansarna ägnar sig åt de historiska danserna, exempelvis menuett, gavott, fransäs, kontradans, som förekom i borgarhemmens och slottens balsalar under 1700- och 1800-talet.

Torsdagsgruppen (Vuxenlaget)
Vårt ”äldre” lag består av dansare med olika dansbakgrund. Tillsammans håller vi ångan uppe genom att dansa danser från många olika länder och årtionden. Det handlar lika mycket om att få röra på sig till härlig musik, som att träffa gamla och nya vänner under gemytliga former.

Kontakt:

Har du frågor eller är intresserad av någon av grupperna? Kom ner till oss en kväll då vi tränar och prata med dansledarna eller kontakta oss enligt nedan.

För Herrskapsdansarna kontakta Björn Eriksson på 076-858 43 19 eller maila till herrskapsdans@folkdans.nu.

För övriga grupper kontakta Marianne Halling på 0733-26 49 26 eller maila till dans@folkdans.nu.