För medlemmar:

I vår dansverksamhet har vi:

  • Folkdans där vi dansar pardanser, ringdanser, kadriljer m.m. som bygger på bland annat vals, schottis, polka och hambo.
  • Herrskapsdans där vi dansar menuett, gavott, fransäs och kontradans, som förekom i borgarhemmens och slottens balsalar under 1700- och 1800-talet.

Vi har grupper för både folkdans samt herrskapsdans och dessa är indelade i åldersgrupper. Läs mer om de olika barn- och ungdomsgrupperna här och om vuxengrupperna här.

Som medlem får du möjlighet att tillsammans med likasinnade och under gemytliga former:

  • lära dig dansa gammaldans, folkdans och/eller herrskapsdans
  • lära dig mer om vår folkdräkt, folkmusik och kultur
  • åka på läger, utlandsresor och festivaler
  • vara med på aktiviteter såsom teaterbesök, fester, föreläsningar och utbildningar.

Hjälp med evenemang:

Vi erbjuder hjälp till företag och privatpersoner med att visa upp svensk folkkultur i samband med olika evenemang såsom firmafester, seminarier, besök från utlandet, bröllop eller andra festligheter. Vi arrangerar uppvisning, prova-på dans, föreläsning eller andra typer av upplägg för att passa era önskemål och behov.

Hyra lokal:

Malmö Folkdansare har en fin lokal beläggen på Sallerupsvägen 26 i Malmö. Det finns möjlighet att hyra lokalen, både som medlem och icke medlem, för olika evenemang.

Kontakt:

För mer information kring medlemskap, våra grupper eller evenemangs bokningar kontakta Madeleine Nydahl, dans@folkdans.nu.

För mer information eller bokning av lokalen kontakta Karin Persson, lokal@folkdans.nu eller 0725-447 881.